CARTA DEL DIRECTOR
L’empresa fructícola catalana ha aconseguit en els darrers 20anys una hegemonia i un prestigi a nivell internacional, liderant la producció i el comerç de la fruita en algunes espècies, com ara el pinyol. Competitivitat basada en la eficiència productiva, la especialització, la qualitat i la innovació han estat algunes de les bases per entendre la irrompció i lideratge en els lineals europeus de la nostra fruita.
Per suposat, la política comunitària (PAC), la Organització Comuna de Mercats (OCM), i la organització del sector a través de les OPFH’s, han estat clau per al desenvolupament del nostre sector. Han estat la benzina necessària i ben aprofitada que l’empresa i la pagesia catalana hem sapigut ben aprofitar per a ser competitius i no deixar de ser-ho. I sens dubte el cercle torna a girar. La millora contínua esdevé el motor fonamental de la competitivitat per afrontar nous reptes. Problemes climàtics, increment de costos, manca de mà d’obra, noves i antigues plagues als cultius, o els canvis en el consumidor.
Des d’Afrucat som i serem l’element catalitzador de processos del canvi. Com? Hem apostat fort per la intel·ligència de mercats o la intel·ligència col·lectiva, doncs la informació és poder i ens aporta capacitat d’anàlisi en la pressa de decisions; negociacions conjuntes i projectes col·laboratius per a aprofitar les economies d’escala i la eficiència; la innovació productiva enfocada a la millora de la competitivitat; i per suposat la dinamització de punts de trobada on propiciar la sinèrgia empresarial des de la humilitat, però també des de l’ambició professional que ens ha caracteritzat sempre com a sector català.
Manel Simon i Barbero, Director general d’Afrucat